Kjell Berglund, foto Anders Abrahamsson

Torsdag 25 juli kl 12. 00

Lunchkonsert på Hammarbacken med stipendieutdelning -  Kjell Berglunds trio

För fjärde året i rad ger Kjell Berglunds trio en lunchkonsert med lättlyssnad jazz. Trion har i år följande sammansättning: Kjell Berglund trumpet och flygelhorn, Hans Loelv piano och Sten Westin kontrabas.

I samband med konserten kommer Lennart Wikströms jazzstipendium att delas ut till saxofonisten Jonas Liljeberg, som också kommer att visa prov på sitt kunnande i ett nummer. Konserten ingår i Kultur/Fritids sommarevenemang på Hammarbacken och Jazzklubben är medarrangör. Som vanligt är det fri entré till dessa konserter.

Janne Astgren spelade in på Hammarbacken, lyssna härhttp://www.youtube.com/watch?v=feJXAfVu-eY (högerklicka och välj "Öppna i nytt fönster")

 

Onsdag 7 augusti kl 19.00

Hemvändarjazz på Gammelgården

Hemvändarjazzen i Långa Ladan med hemvändande trumpetarna Lennart ”Kvarten” Axelsson och Kjell Berglund drar år efter år stor publik. Som vanligt backas de upp av välkända lokala musiker: Thord Önnerud saxofon och flöjt, Folke E Larsson/Inger Hägglund piano, Ingemar Lissmyr bas, Göran Israelsson gitarr och Kjell Hägglund trummor. Entrè 120:- Servering i pausen. I samarbete med ABF och Hembygdsföreningen.

 Janne Astgren spelade in på Gammelgården, lyssna här: http://www.youtube.com/watch?v=q7MKtqZbsDE (högerklicka och välj "Öppna i nytt fönster")

 

Torsdag 11 juli kl 12.00

I Kultur/Fritids "Torsdagsmusik på Hammarbacken" ingår evenemanget

Tre tenorer (tidigare benämnt "Lilla Kapellet")

Bakom rubriken döljer sig tre begåvade tenorsaxofonister: Roland Keijser, Arne Rosén och Thord Önnerud. Tillsammans med bland andra Sven Olov Andersson på piano kommer de att bjuda på gamla godingar.

Janne Astgren spelade in på Hammarbacken, lyssna här: http://www.youtube.com/watch?v=Z83mkWyp-TI (högerklicka och välj "Öppna i nytt fönster")