Ung jazz och sång

Klarinett och saxofon med lärare och elever från Kulturskolan och Estetiska programmet på restaurang Gallerian på onsdagen den 17 november kl 17.

Fri entre!

Så här upplevde en i publiken evenemanget

Den 17 november blev Ung jazz på Gallerian en succé för såväl arrangörer som aktörer, Ludvika Jazzklubb och Västerbergslagens Kulturskola. Den gav besked om att det finns många talanger med jazzintresse i Ludvika. Med varierande grad av talang ska erkännas. Några verkligt lovande ungdomar fanns med i startfältet. Speciellt... STOPP! Här ska inte göras någon kvalitativ bedömning av så unga/orutinerade artister men bara konstateras att det finns oslipade diamanter i gänget som vi hörde på Gallerian, som var praktiskt taget fullsatt.

Vad som slår en är att det tydligen är mest tjejer som anammar musikformen. Är killarna rädda för att inte vara tillräckligt "killiga" om de väljer den mera lågmälda musiksorten?

På Gallerian framträdde 22 (tjugotvå) solister plus en saxofonist - tjej naturligtvis - och en oktett (8) klarinettister. Samtliga är lokala förmågor.

Så här såg några av solisterna ut på scenen.

Sandra Gustafsson

Emelie Israelsson

Lovisa Persson

Catarina Forsbäck och Lars Trygg