Våren 2011

Jazzkvällarna på Restaurant Gallerian startar kl 19.00. Entré 120:-, medlemmar 100:-.

Ludvika jazzklubb presenterar vårens program 2011 på Restaurant Gallerian

 

 

Onsdag 26 jan

Borlänge Jazzklubbskvintett

 

Förprogram: Kulturskolans Klarinettensemble

 

Det nya jazzåret på Gallerian inleds med fem välkända musiker från Borlänge som bildar Borlänge Jazzklubbskvintett med den något udda sättningen, vibrafon och trombon: Staffan Sjöberg piano/sång, Birger Björklund vibrafon, Per Haglind trombon, Leif Södergren bas, Kjell Hägglund trummor. Svängig lättlyssnad jazz utlovas.

Som ett led i jazzklubbens satsning på ung jazz så medverkar också Kulturskolans Klarinettensemble.

 

Måndag 21 feb

MusicMusicMusic & Lina Nyberg

Obs dag!

presenterar musik från musikalen West Side Story

 

Lina Nyberg räknas sedan länge som en av landets absolut bästa jazzsångerskor med bland annat en Grammis för bästa jazzskiva i bagaget. I höstas gav hon tillsammans med Göteborgstrion MusicMusicMusic – det vill säga Fabian Kallerdahl piano, Josef Kallerdahl bas och Michael Edlund trummor - ut en kritikerrosadskiva med musik ur musikalen West Side Story. Ludvika är en av de platser som får besök på deras turné i landet i februari med den berömda West Side Story musiken.

 

Onsdag 9 mars

Hot Four East

 

Det hårt svängande bandet Hot Four East är baserat i Stockholm och består av följande fyra musiker: Björn Jansson och Andreas Gidlund – saxar och klarinetter, Robert Erlandsson kontrabas och Kristian Fredmark trummor. Fyra unga musiker som spelar 50-60 tals jazz med Sonny Rollins, Charlie Parker, Duke Ellington, Gerry Mulligan på repertoaren, där huvudingredienserna är sväng, glöd och samspel på högsta nivå.

 

Onsdag 6 april

Andreas Pettersson & Jörgen Smeby

 

Förprogram: Annie Persson piano/sång

 

Två av vårt lands mest firade strängvirtuoser Andreas Pettersson gitarr och Jörgen Smeby kontrabas, presenterar ett nytt och spännande program där äventyrlighet och spontanitet såväl som innerlighet och spelglädje står i fokus. På den musikaliska menyn finns tidlösa klassiker ur den Amerikanska sångboken vilka blandas upp med en del brasilianska såväl som svenska folkmusikaliska inslag.

Kvällen inleds med unga sångfyndet (och pianisten) Annie Persson från Ludvika som ackompanjeras av välkända lokala musiker. Hon gjorde stor lycka i ett framträdande i samband med Charlie Norman hyllningen på Aveny i höstas.

Recension av första evenemanget

Tillagt inför diskussion om hemsidan den 18 sept 2012

Man kan lägga till bildtext oxå!

Recension av andra evenemanget

Detta är också tillagt inför diskussion om hemsidan den 18 sept 2012

Annas gäster på Hotell Brasilia, Playa de Palma