Årsmöte

Jazzklubben har årsmöte måndag 2 mars kl 18.00 i ABF:s lokaler, Köpmansgatan 1.

Välkomna!


 

Ludvika Jazzklubb våren 2020 på Restaurang Gallerian

Foto Kola Productions

 

 

Onsdag 5 feb

Pelle Lindströms Omoderna Fyra med Anders Larsson

Bluesspelmannen Pelle Lindström från Leksand bjuder tillsammans med sina medmusikanter upp till en svängfest med en salig blandning av blues, rock, jazz och folkmusik kryddat med skrönor. Den ”omoderna fyran” består förutom Pelle Lindström munspel och sång, av följande musiker: Mats Jonsson bastuba, Putte Snitt gitarr och Anders Forsström banjo och elbas. Gästmusiker är suveräne dragspelaren och pianisten Anders Larsson.

 

Onsdag 26 feb

Amanda Sedgwick Quintet

Amanda Sedgwick quintet bjuder på svängig jazz med rötterna i 1950- och 60-talet. Amanda har skapat sig ett namn i det svenska musiklivet och har i 20 års tid uppträtt både som solist och bandledare. Hon är klassad som en av Europas ledande altsaxofonister som spelar med en skön attack och en stor fin ton. I kvintetten ingår i övrigt den fine amerikanske trumpetaren Dwayne Clemons, Carl Orrje piano, Björn Landén kontrabas och Mattias Puttonen trummor.

 

Onsdag 25 mars

Klas Toresson/Filip Ekestubbe trio

Klas Toresson är en av våra stora saxofonister. Hans spel präglas av en vacker ton, fantastiskt sväng, värme och humor. Kvällens repertoar kommer att bjuda på många klassiska jazzmelodier, flera från den amerikanska sångboken, där Toresson ackompanjeras av pianisten Filip Ekestubbes svängiga trio med Martin Sjöstedt  kontrabas och Moussa Fadera trummor. Kvartetten framför en lättlyssnad och okomplicerad jazz.

 

Onsdag 8 april

Ellas Kapell med Klas Lindquist

Ellas Kapell är en nystartad kvartett som började med en gemensam kärlek till Ella Fitzgerald som sedan fått växa och formats av de fyra musikerna. I kapellet ingår följande fyra unga musiker: Lovisa Jennervall sång, Manne Skafvenstedt piano, Anders Langörgen kontrabas, Edvin Fridolfsson trummor. Sin ungdom till trots är de drivna artister som behärskar både swing och ballader med kärlek och finess. Sångerskan Lovisa Jennervall levandegör Ella Fitzgerald genom utmärkt scatsång och melodihantering. Lägg därtill en härlig röst och diktion. Som gästartist framträder den briljante altsaxofonisten och klarinettisten Klas Lindquist.

Några citat från recensioner av deras debutskiva: ”Bäst just nu” - SR P2, ”Det bästa jag hört på 36 år” – Stig Högberg Jazzklubben Metropol, Härnösand.

 


 

Jazzkvällarna på Restaurang Gallerian startar kl 19.00 och är ett samarbete med ABF.

Entré 150:- medlemmar 100:- Ungdom under 25 år fri entré.

Medlemsavgift 150:-/år. Bankgiro 751-7832.