Nu försöker vi!

Efter att på grund av coronaepidemin tvingats ställa in alla planerade konserter utom en i år har jazzklubben beslutat att försöka genomföra resterande två konserter som inträffar i november. Spelplats blir som vanligt Restaurang Gallerian.  Där kommer vi att vidtaga alla de åtgärder som krävs från folkhälsomyndighetens sida. Vi kommer att möblera om i lokalen så att alla sitter på behörigt avstånd från varandra. Ett plus är att lokalen är rymlig, dessutom med ventilation.

Jazzkvällarna på Restaurang Gallerian startar kl 19.00 och är ett samarbete med ABF.

Entré 150 kr, för medlemmar 100 kr. Ungdom under 25 år fri entré.

Vårt Swishnummer är 123 519 2133 om du vill förbereda biljettköpet.

Onsdag den 4/11

Söderlind Hellkvist Organ Jazz Project

Erik Söderlind gitarr, Andreas Hellkvist hammondorgel och Chris Montgomery trummor – tre jazzmusiker i samma generation, var och en med en stark personlig röst på sina respektive instrument. De ses i många olika sammanhang, ibland i sina egna band, ibland som medverkande i produktioner av skilda slag. Erik Söderlind räknas som en av landets absolut bästa gitarrister och beskrivs bland annat som ”ett fenomen med ett unikt sätt att spela och en mycket personlig ton”.

En gemensam nämnare hos alla tre är kärleken till den orgeljazz som gjordes populär på 50- och  framförallt 60-talet med förgrundsgestalter som Jimmy Smith, Jimmy MCGriff, JackMcDuff och Kjell Öhman från Sverige. Detta projekt är en hyllning till dem. Musikaliskt med soundet av den klassiska sättningen orgel-gitarr-trummor, med repertoaren hämtad från genrens guldålder. Med det driv och råsväng som bidrog till att popularisera stilen och med den individuella finessen som sätter pricken över i. Orgeljazz helt enkelt.

Onsdag den 18/11

Martin Sjöstedt WALK TALL

Walk Tall är ett band som leds av Martin Sjöstedt, pianist, basist, arrangör och kompositör. Musiken som spelas rör sig i jazzens absoluta mittfåra där basen får stå tydligt i centrum. Groove, sväng och spelglädje kan utlovas från detta superband, som innehåller kanske de mest anlitade musiker som jazzsverige kan uppbringa idag. Citat från en recensent som besökt en av bandets konserter: ” Något av det mest makalösa man uppleva från en svensk jazzscen idag”.

Walk Tall består av följande musiker: Karl Olandersson trumpet, Per ”Ruskträsk” Johansson altsaxofon, Leo Lindberg piano/orgel, Moussa Fadera trummor, Martin Sjöstedt kontrabas.

 

Tyvärr, tyvärr!

På grund av de nya skärpta restriktionerna för Dalarna har vi beslutat att ställa in evenemanget den 18/11. Konserten med det lovordade bandet kommer att flyttas fram till 2021.