Ludvika jazzklubb hösten 2021 på Restaurang Gallerian

 

Onsdag 29 september

Jump4Joy

Efter det långa uppehållet rivstartar jazzklubben hösten med hårdsvängande bandet Jump4Joy, som gästspelat flera gånger tidigare. Bandet bjuder på en explosiv och humorfylld sång och musik med en mix av blues, jazz, gospel och rockn´roll. Pianisten Ulf Sandström är en mästerlig booigie-woogie spelare, sångare och stor underhållare. Övriga musiker är Bo Gustafsson med en mäktig och råbarkad ton i sin tenorsaxofon, Surjo Benig bas och Kennet Björnlund trummor.

 

Tisdag 12 oktober

En hyllning till Charlie Parker

Klas Lindquist altsax, Erik Söderlind gitarr, Hans Backenroth kontrabas, Karl-Henrik Ousbäck trummor

I höst skulle en av jazzhistoriens största och under 1940-talet mest nydanande jazzmusiker ha fyllt 101 år. Trots att han gick ur tiden blott 35 år gammal hann han skapa stor jazzmusik och blev till en stilbildare som har influerat flera generationer av musiker. De fyra högklassiga musikerna Klas Lindquist, Erik Söderlind, Hans Backenroth och Karl-Henrik Ousbäck har turnerat med sitt hyllningsprogram och gjort stor succé. Publiken kommer att få lyssna till ett pärlband av låtar som förknippas med Charlie Parker.

 

Onsdag 3 november

Martin Sjöstedt Walk Tall

Walk Tall är ett band som leds av Martin Sjöstedt, pianist, basist, arrangör och kompositör. Musiken som spelas rör sig i jazzens absoluta mittfåra där basen får stå tydligt i centrum. Groove, sväng och spelglädje kan utlovas från detta superband, som innehåller kanske de mest anlitade musiker som jazzsverige kan uppbringa idag. Citat från en recensent som besökt en av bandets konserter: ” Något av det mest makalösa man uppleva från en svensk jazzscen idag”.

Walk Tall består av följande musiker: Karl Olandersson trumpet, Per ”Ruskträsk” Johansson altsaxofon, Leo Lindberg piano/orgel, Moussa Fadera trummor, Martin Sjöstedt kontrabas.

 

Onsdag 1 december

Ellas Kapell med Klas Lindquist

Ellas Kapell är en ganska nystartad kvartett som började med en gemensam kärlek till Ella Fitzgerald, som sedan fått växa och formats av de fyra musikerna. I kapellet ingår följande fyra unga musiker: Lovisa Jennervall sång, Manne Skafvenstedt piano, Anders Langörgen kontrabas, Edvin Fridolfsson trummor. Sin ungdom till trots är de drivna artister som behärskar både swing och ballader med kärlek och finess. Sångerskan Lovisa Jennervall levandegör Ella Fitzgerald genom utmärkt scatsång och melodihantering. Lägg därtill en härlig röst och diktion. Som gästartist framträder den briljante altsaxofonisten Klas Lindquist.

 

Jazzkvällarna på Restaurang Gallerian, Storgatan 19 startar kl 19.00 och är ett samarbete med ABF.

Entré: 150:- medlemmar 100:-. Swish 1235192133. Ungdom under 25 år fri entré.

Medlemsavgift 150:- Bankgiro 751 – 7832. Hemsida: www.ludvikajazz.se