Vårprogrammet 2022 på Restaurang Gallerian

 

OBS!

Från den 12 januari gäller nya restriktioner på grund av den ökade spridningen av Covid 19. Så länge dessa restriktioner gäller fordras att covidpass och legitimation visas vid entrén till våra konserter.

Onsdag 26 januari

Gustav Lundgren, Foto: Matias Alhambra.

Gustav Lundgren kvartett ”French Connection”, Django Reinhardt 112 år

Gustav Lundgren, en av Europas främsta gitarrister, tillsammans med tre franska musiker inleder det nya året. Han har spelat med artister allt ifrån Swedish House Maffia till Ann-Sofie Otter. Men främst har han blivit känd som en virtuos gitarrist i Django Reinhardts tradition, det vill säga den jazzstil som kallas ”Gypsy Jazz” eller ”Hot Club Music”. Musiken har förblivit populär inte minst för sitt enorma sväng, allt sedan Franska Hotkvintettens storhetstid på 1930-talet.

Här möter Gustav Lundgren tre franska mästare inom genren: Roman Vuillemin gitarr, Eduard Pennes kontrabas och Aurelien Trigo violin.

”French Connection” står för grymt sväng och smittande spelglädje.

Onsdag 16 februari

Klas Toresson/Filip Ekestubbe. Foto: Privat

Klas Toresson/Filip Ekestubbe trio

Klas Toresson är en av våra stora saxofonister. Han spel präglas av en vacker ton, fantastiskt sväng, värme och humor. Kvällens repertoar kommer att bjuda på många klassiska jazzmelodier, flera från den amerikanska sångboken. Han omger sig med tre toppmusiker i Filip Ekestubbe piano, Niklas Fernqvist kontrabas och Moussa Fadera trummor.

 

Fredag 18 mars, Folkets Hus Aveny kl 19

Ellen Andersson, Foto: Satu Knape

Folkets Hus Aveny kl 19

The Heart of Song – Dalasinfoniettan, Peter Asplund trio – Ellen Andersson

Jazzgurun, trumpetaren och sångaren Peter Asplund gör en djupdykning i den magiska låtskatten ”The Great American Songbook” tillsammans med länets stolthet Dalasinfoniettan och sångerskan Ellen Andersson. Sång och musik av Jerome Kern, Irving Berlin, Richard Rogers, George Gerschwin, Cole Porter med flera. Peter Asplund har med sig basisten Hans Andersson och trumslagaren Johan Löfcrantz.

Sångerskan Ellen Andersson är hyllad av såväl publik som kritiker.

Biljetter säljs vid entrén. Entré 200:-

 

Onsdag 6 april

Hellskotta

Hellskotta är ett band från Malmö/Norrköping som spelar utåtriktad musik med fokus på groove, rytm och spelglädje. Musiken som framförs är originalkompositioner där jazz blandas med bland annat funk och afrobeat. Efter 7 år och många spelningar i Sverige och i Tyskland så har Hellskotta blivit ett sammansvetsat liveband som vågar ta ut svängarna och bjuda in publiken. Musikerna i bandet är Sofi Hellberg altsax och sopransax, Göran Abelli trombon, Erik Skott gitarr, David Carlsson bas och Andreas Baw trummor.

Foto: Privat

Jazzklubben har årsmöte måndag 7 mars kl 18.00 i ABF:s lokaler, Köpmansgatan 1.

Jazzkvällarna på Restaurang Gallerian, Storgatan 19, startar kl 19.00 och är ett samarbete med ABF.

Medlemsavgift 150:- Bankgiro 751 – 7832. Webbsidawww.ludvikajazz.se

Entré: 150:- medlemmar 100:-Swish 1235192133Ungdom under 25 år fri entré.