Så här tyckte Foke E. Larsson som för kvällen var lyssnare och rapportör i text och bild för er som inte var där.

Igår kväll var frugan och jag på Jazzklubben och lyssnade på DALATINOS. När jag såg elbasen hajade jag till, det är inte mitt favoritinstrument. Men när dom började spela blev det inga problem. Dom spelade latininspirerad musik. Om man jämför den musiken med jazz, så utmärker den sig så att synkoperna skjuts fram, enkelt uttryckt. Här blev det en fin blandning av bägge sorterna.

Musikerna på scenen

Vi börjar från höger: Pianisten Arne Tengstrand (50 plus) trodde jag var en yngling, hans yviga hår lurade mig! En mycket duktig pianist, lågmäld, finurlig och musikalisk sådan. Pärlorna formligen rullade ur hans fingrar. Han har arrat låtarna. Vissa av dem hade han liksom jag gjorde en gång i tiden, plagierat (plankat som vi sa), arren alltså. Det är ju så att musiken förändras jämt och ständigt, det kommer alltid nya riktningar och då vill man följa med. Night and Day var hans eget arr i samma stil, här fattade jag inte först vad det var för låt. När basisten fick solo, fattade jag!

 

Elbasisten Niklas Fernqvist, 20 plus, var för dagen stand in. Han imponerade på mig. Han spelade så att elbasen lät som en kontrabas, fint basspel med melodiska och finurliga solon. Det visade sig att han egentligen är kontrabasist! Av vad jag förstod, så har han varit elev hos Arne, det märktes på deras samspel!

 

Trummisen, Johan Sjöström 30 plus, hade mycket diskret och fint trumspel. Hans samarbete med Conny Lundström var perfekt!

Conny, 50 plus, för dagen på congas, (han är alltid glad när man träffar honom på stan) mycket duktig och musikalisk. Han står för det latinska spelet.

Carolina Pilengrim!

Sist men inte minst Connys och Jills dotter Carolina Pilengrim, 20 plus. Syntes direkt att hon är Connys dotter, samma raka hållning och huvudet lite på sned. Som hon sjöng sen! Känsligt, rent och vackert. Hon hade gärna fått sjunga ett par låtar till.

 

Alltså en härlig musikkväll med nästan fullsatt hus (80 personer). Saknade ungdomarna, men dom hade väl annat för sig (Sportlov?)

 

Hälsningar Folke E