Så här tyckte Folke Larsson som i dag fanns i publiken

Hej på er. Så har jag då hört Vocado, en capellagrupp, liknande The Real Group. Själv är jag ingen sångare, men det här är en grupp ungdomar, som verkligen kan sjunga. Kluriga arr, sköna klanger och framför allt välsjungande! Köpte deras CD och här fick man ytterligare bevis på vad dom kan.

Såg många körsångare bland den talrika publiken, här fick dom verkligen höra  hur en kör kan låta! Det är bara att lyckönska gruppen, som än så länge inte kan livnära sig på sin sång. Jag nämde kluriga arr, kanske väl kluriga ibland, men vad gör det, när dom sjunger med sån finess!

Utöver Folkes förtjusning över gruppens sångarförmåga kan tilläggas att restaurangens alltid lika vänliga och tillmötesgående personal (av kinesiskt ursprung) som ju måste jobba under jazzkvällarna men ändå försöker lyssna så gott det går av det som bjuds från scenen. I går kväll när Vocado sjöng en låt på kinesiska så släppte de emellertid allt vad de hade för händer och kom ut och lyssnade och gav låten starka applåder och gav även gruppen godkänt för sitt kinesiska uttal.

Så här såg gruppen ut under sitt framträdande.

Publiken var andäktig

Ludvika jazzklubbs evenemang på måndag 21/11 blir av något annorlunda slag när acapellagruppen Vocado intar scenen på Restaurant Gallerian med rösten som enda instrument och bjuder på svängiga bossanovor, swinglåtar och smäktande ballader.

Vocado, som består av Amanda Sjöberg, Malin Gavelin, Lukas Gavelin, Anton Leandersson - Andréas och Joel Nilsson, bildades på Sjöviks folkhögskola utanför Avesta för sju år sedan där alla medlemmarna gick vokalensembleutbildningen; de jämförs ofta med The Real Group, men vill helst lyfta fram sin egen särart i relation till föregångarna. Gruppen gör succé runt om i världen; i höst har de bland annat gjort en turné i Asien och överhuvudtaget sker de flesta konserterna (ca 40 stycken varje år) utomlands. Tack vare ett samarbete mellan Sveriges Körförbund och Svensk Jazz kan Ludvika jazzklubb erbjuda denna förnämliga vokalensemble. Vocado har  av  Körförbundet utsetts till ”Årets kör 2011”, vilket innefattar turnéer och CD-inspelning, som genomförs med stöd av Statens Kulturråd.

Kommentarer

01.08.2012 18:44

Anita Robinsson

Jag hörde Vocado i By kyrka den 28/7-2012 och även gruppen från Kanada. Jag njöt hela konserten, den var otrolig. Har aldrig hört en så samsjungen grupp.

22.11.2011 14:24

Eva Edholm

Jag håller fullkomligt med Folke Larsson. Vocados konsert gick rakt in i hjärtat, och så snygga arr. Imponerande...Ska njuta CDn i lugn och ljuvlig ro

19.11.2011 18:09

Scott Larson

Vilken tid börjar evenemanget på måndag 21/11?